Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, optimizacije spletne strani in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh , da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
Razvoj, ki vsebuje naslednja ključna dejanja »TEMELJNEGA PROGRAMA«

1. Izgradnja in ureditev kanalizacijskega sistema v Občini Hoče-Slivnica. Zgraditi moramo kolektor Hotinja vas-Rogoza, Radizel-Hotinja vas in HočeZgornje Hoče. Vse napore bom vložil za izboljšanje kvalitete življenja, da bomo živeli v čistem in prijaznem okolju.
rogoza_velika

2. Sanacija Hotinjskih ribnikov na Agrarni in izgradnja kanalizacijskega kolektorja Hotinja vas –Rogoza, sta tesno povezani nalogi. Kolektor je osnova, da se bodo ribniki očistili, sanirali...
ribniki_velika

3. Ureditev pločnikov in kolesarskih poti od Slivnice do Zgornjih Hoč (gostilna Rečnik), za varnost vseh občanov in naših otrok.

4. Vzdrževanje obstoječe infrastrukture; sledili bomo načelu dobrega gospodarja. Poleg zaraslih pločnikov bomo skrb namenili tudi vodotokom, saj imajo lastnosti hudourniških voda.
potoki_velika

5. Preskrba s pitno vodo je temeljna naloga vsake lokalne skupnosti. Smo na območju dobre pitne vode in storili bomo vse, da ne bi prišlo do vdora gnojnice in podobnih nevšečnosti.

6. Izgradnja Južne obvoznice od Scania do semafora in od Slivniške ceste mimo čistilne naprave Ledinek, vse do športnega parka in na Pohorsko cesto.
skica_velika

7. Internet v vsak dom ter ureditev in pocenitev telekomunikacijskih storitev (telefon, televizijski signal ...).

8. Izgradnja športne dvorane v Hočah, katere projekt je bil narejen že leta 2000 in bo financiran s strani investitorjev, ki bodo pripravljeni vstopiti v javno-zasebno partnerstvo ter bodo dvorano tudi uspešno promovirali in tržili.
»Šport je v občini Hoče-Slivnica zelo popularen, kar kaže na zdrav način življenja občank in občanov. Ekipam, ki dosegajo izjemne rezultate, mora občina tako omogočiti najboljše pogoje za treninge, tekme in rekreacijo. To bo možno le v novi športni dvorani v Hočah, ki je nujno potrebna in storil bom vse, da jo bomo zgradili v najkrajšem možnem času, in to v smislu javno – zasebnega partnerstva in ne iz sredstev občinskega proračuna. Ta v sedanji situaciji, v kateri se občina nahaja, ne prenese tovrstnih investicij. Dvorano naj gradijo torej zasebni investitorji, ki bodo dvorano v lastni režiji tržili in skrbeli za njeno zasedenost, občina pa mora imeti pravico do njenega najema za potrebe športa in drugih programov. V javno-zasebnem partnerstvu, ki bo sklenjeno po javnem razpisu, bomo pristopili k pridobivanju gradbenega dovoljenja na ustreznih parcelah na zahodni strani vrtca.

Zavrnitev gradbenega dovoljenja s strani Upravne enote kaže, da lokacija in infrastroktura nista ustrezni. Spoštovati moramo pritožbe občanov.
primerna_lokacija_velika
Primerna lokacija za izgradnjo športne dvorane v Hočah

9. Izgradnja zdravstvene ambulante v Slivnici, ki bi storitve zdravstva približala vsem občankam in občanom. Predvidevam, da bo to nadomestna gradnja za staro hišo na šolskem dvorišču, ki je predvidena za rušenje. Novo zgradbo načrtujem na znani lokaciji pri igriščih.

10. Izgradnja Doma starejših občanov na mirni lokaciji zahodno od vrtca (ob parkiriščih nove športne dvorane). Z lastniki sem že sedaj dosegel pisni dogovor o sodelovanju pri gradnji obeh objektov. Lastniki zemljišč bodo lahko prevzeli vlogo soinvestitorja, najemodajalca ali prodajalca po ceni, ki jo izračuna sodni izvedenec. Dosežen je tudi že dogovor s privatnimi investitorji in banko, ki bo projektu z velikim veseljem sledila.

11. Izgradnja kulturnega doma v Hotinji vasi zahteva temeljit razmislek. Prepričan sem, da dom ne omogoča izvedbo bogatih vsebin, ki se dogajajo v KUD Hotinja vas. Zadnjo besedo bodo rekli občinski svetniki po posvetu s člani KUD-a. Zavedati se moramo, da v Hotinji vasi potrebujemo trgovino in bankomat.
kulturni_dom_velika

12. Obnovitev slivniškega gradu, ki mora potekati brez občinskih sredstev. Investitorji, ki so bili že enkrat pripravljeni grad obnoviti, ponovno kažejo interes.
slivniski_grad_velika